Noèní úvahy
None

Poděkování bloguje.cz - update

6. září 2003, 10:08


Sledovala jsem diskusi o deníku Impuls na Bloguje.cz. (Nakonec byla uzavřena smírem.) A uvědomila jsem si, že jsem už zase propadla programátorskému pocitu, že to, co bez problémů užívám, je samozřejmost. Dobře vím, že není, sama programuji už desítky let, takže ted chci poděkovat Arthurovi za jeho programátorské dílo, za systém na bloguje. Úplně chápu, že má k němu osobní vztah, myslím, že je to "dítě" velice úspěšné. Ale moje díky směřují hlavně k 41200 jako skvělému, nevtíravému, ale pečujícímu hostiteli tohoto velkého setkávání. Děkuji za to, že jsem se během těchto 14 dní mohla seznámit se spoustou prima lidí, které bych jinak nikdy neměla možnost potkat.

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: poznámky  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

Jirka (06.09.2003, 11:24:33 - Mail):
Ad: "...sama programuji už desítky let..."

To je docela zajímavé - vzhledem k té religionistice. :-)


Kostej (06.09.2003, 12:14:56 - Mail - WWW): Arthur
Navrhuji pro Arthura kolektivní odmenu, na Pragblog ho muzeme povysit do slechtickeho stavu a kolektivne opit......:o)))
Jinak taky dik za bloguje:o)))))

didactylos (06.09.2003, 12:45:28 - Mail): 2jirka
Je to možná kupodivu, ale je to pravda. Začínala jsem za studentských let programováním vědeckotechnických výpočtů ve Fortranu, od té doby jsem programovala v kdečem, jen na netu jsem zatím docela zajíc. Religionistiku studuji dálkově, teď už šestý rok, první tři roky jsem se k nim vetřela jako mimořádná studentka (jsem na FF MU Brno skoro jako domácí inventář), pak jsem využila možnosti a přihlásila se na řádné kombinované studium, teď jsem tedy ve třetím ročníku a čeká mne bakalářská práce a státnice. Držte mi palce, přece jen jsem asi tak o 1-2 generace starší než většina vás.


didactylos (06.09.2003, 12:49:06 - Mail): 2kostej
To je dobrý nápad. Škoda, že se nebudu moci zúčastnit, pečuji o nemocnou maminku a nemohu z domu. Tak se připojuji k tomu pasování na rytíře aspoň dálkově.

41200 (06.09.2003, 13:00:01): dekuji
dekuji za podekovani :) Ani nevis jakou jsi mi udelala radost. Malokdy se objevi prima a otevrena dekovna forma a zvlaste v soucastne dobe, kdy tu hori flamewar. Ovsem nejvetsi dik stale patri Arthurovi, protoze diky jeho hlave to muzeme pouzivat. Kdybych to nebyl ja, byl by to nekdo jiny, ale system by stejne vymyslel Arthur ...
Jeste jednou dekuji, potesilo me to a zvedlo mi to ohrome naladu :)

Arthur Dent (06.09.2003, 14:08:16): I já děkuji,
udělalo mi to radost a kdyby mne nebolela hlava jako střep, tak radostí výskám :)

Jsem rád, že potkávám "kolegyni programátorku"... I já jsem programoval v kdečem, assemblerem počínaje, přes Pascal, Basic, JavaScript, ASP, PHP, Forth a C až k C++.

Zase o tolik starší nejste... Jen o ten Fortran. :)

Každopádně děkuji a vynasnažím se, aby i do budoucna bylo Bloguje především příjemným místem pro příjemné lidi.

Arthur (07.09.2003, 01:59:19): A ještě...
je tu jeden důležitý "muž v pozadí", ten co dal Bloguje tvář a vzhled: eLKa. I jemu patří část těch díků...

Petr Ozogan (09.09.2003, 09:07:49 - WWW): COBOL
Tak to já si pamatuju ještě programování v Cobolu na sálovém počítači EC1021. Už ani nevím, jak velkou operační paměť to mohlo mít. Rozhodně ne více než 64 KB. Disky byly vlastně doslova velké hrnce s plotnama. Asi taky s malou kapacitou, protože se musely podle zpracovávané úlohy vuměňovat. Program se psal na děrné štítky. Editace programu potom jednoduše přehazovýním děrných štítků v krabici. Největší borec u nás byl jeden člověk, který psal programy přímo děrovačkou do děrné pásky. No, abych nepřeháněl, tak je tak jen opravoval.


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.