Noèní úvahy
None

Rozvrh na další týden

18. října 2003, 10:18


Co se asi v příštím týdnu objeví

Po několika dalších příspěvcích o chetitské říši, její historii, národech, jazycích a písmech v Malé Asii v 2.tisíciletí př.n.l., bych Chetity pustila k vodě, lépe řečeno, nechala bych je na pospas mořským národům.

A udělala bych zase krok zpátky do Mezopotámie. Ale vím, že jsem vám ješte dlužna některé věci z předcházejícího sumerského období a krátké akkadské mezivlády, takže tím bych začala, dlužím hlavně důležitý text o sestupu Inanny do podsvětí. Také pokud chci ukazovat paralelní texty ve Starém zákoně, vybrala bych vždy nejstarší známou předlohu, i když je pravděpodobné, že předlohou biblických vyprávění byla některá mladší verze. Sem by spadalo vyprávění o babylonské věži – zikkuraty, o Mojžíšově narození – legenda o králi Sargonovi, vyprávění o potopě – Ziusudra. Uvidím, kolik se mi toho podaří zvládnout za ten týden, další zamyšlení nad postupem by následovalo za týden touto dobou.

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: poznámky  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.