Noèní úvahy
None

Mýty se svolením

6. listopadu 2003, 19:02


Je zajímavé, jak jsme si všichni svorně uvědomili, za co bloguje, jeho autorovi Arthurovi, ale také eLKovi a v neposlední řadě 41200-alias networovi, vlastně vděčíme. A k tomu uvědomění nás přimělo jen to, že jsme chvíli neměli to, co jsme si už zvykli považovat za nedílnou, samozřejmou součást našeho života.

Milí přátelé, naprosto nic z toho, co užíváme, není samozřejmé, všechno je vlastně dar, jen my často zapomínáme poděkovat.

Ale dnes chci směrovat své děkuji ještě na jednu adresu. Když jsem začala svůj blog psát, začala jsem také přepisovat texty z knihy Mýty staré Mezopotámie. Vím, že se vám líbily, ale postupně jejich řada narůstala, a moje svědomí pořád víc a víc černalo. Až jsem se nakonec odhodlala a autorům, překladatelům, napsala a poprosila je o svolení mýty publikovat. Nedovedete si ani představit, jak jsem se bála, musela jsem vystoupit ze své pohodlné anonymity. Cítila jsem se asi tak, jako domácí švadlenka, která si občas něco pro sebe spíchne, a najednou se ve svém amatérském výtvoru má ukázat ve věhlasném módním salonu. Ale prof. PhDr. Blahoslav Hruška, DrSc., překladatel sumerských mýtů a autor a spoluautor několika dalších knih, na které jsem odkazovala, mi napsal, a to svolení mi dal. Myslím, že i za Vás mu dlužím velikánské poděkování.


 

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: poznámky  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

kryska (06.11.2003, 20:36:23): Bomba!
Já bych se asi neodvážila...

didactylos (06.11.2003, 21:08:55): autorská práva
i blogeři jsou na porušování svých autorských práv docela citliví, jak jsem už zjistila :o)
Jen jsem v tomto případě měla smůlu, protože pan profesor Hruška se chtěl na blog podívat, a zrovna včera adresa, kterou jsem mu napsala, nefungovala. Život tropí schválnosti!

SuE (06.11.2003, 23:02:20):
vyřiď mu i poděkování od vděčných čtenářů :-)

Tokugawa (07.11.2003, 07:22:38 - WWW): Vřelé díky!
Cením si toho nesmírně. Jednou jsem to také udělal. A dopadlo to dobře. Ještě mi ale pár autorů zbývá. Uf. Tak do toho, milý Tokugawo...


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.