Noèní úvahy
None

Návrat

2. července 2005, 13:39

Návrat aneb co by na blogu mohlo (a mělo) být o prázdninách

Tak jsem zase zpátky a mám hrst informací o dění z domova. Jsou vesměs příznivé, bude potřeba zaklepat na dřevo, hluk odhání démony a čeští démoni jsou zřejmě závistiví stejně jako Češi sami, inu, každý národ má démony ke své vlastní podobě, právě takové si totiž zaslouží.

Ale k věci. Dcera veleúspěšně odmaturovala a v červnu dělala přehršli různých přijímacích zkoušek, výsledky ještě všechny nevíme, ale snad ..(tady budu kvůli těm démonům zticha)

Manželovi se daří zdárně opravovat provozovnu, která v únoru vyhořela (naše noční můry). Ale snad už bude tento měsíc všem opravám konec.

Já jsem kvůli nejasným zdravotním potížím způsobila poplach v zdravotnickém zařízení, které se o mě od loňska stará, po sérii vyšetření se ukázalo, že poplach byl díky Bohu planý, holt jsem už docela hypochondr a neměla bych se tak pozorovat a vůbec se brát tak moc vážně...

V práci jsem vybrané hrstce zasvěcenců z řad uživatelů předvedla důstojně naše nové řešení, bylo přijato celkem příznivě, zbývá dokončit navrhované úpravy a řádně otestovat. Tentokrát mám dokonce uzavřenou smlouvu, nebývale brzy vzhledem k předcházejícím létům. Termín konečného odevzdání je konec července, (a teď se skoro všichni uživatelé rozjeli na zaslouženou dovolenou:o)).)

Tím jsem získala trochu prostoru na dokončení studijních povinností. Musela jsem si závěr bakalářského studia posunout na září, zkoušky budu skládat 16.9. Termín odevzdání práce byl konec června. Všechna kolokvia i zkoušky už mám, práce je přijata, teď se přes prázdniny budu věnovat přípravě na bakalářky. Chci k tomu použít svůj blog, takže by se na něm vypracované otázky měly průběžně objevovat. Přemítala jsem o tom, že bych po částech uveřejnila i tu svou práci, ale nakonec se ji podařilo napsat víceméně v akademické, tedy vlastně nečtivé podobě. Takže raději jinak, v rámci přípravy na obhajobu její jednotlivé části upravím do podoby čtivé (nejzajímavější věci jsou totiž v poznámkách pod čarou nebo je tam jen odkaz na příslušné stránky v literatuře) a tu budu postupně uveřejňovat stejně jako na jaře.

Plány jsou tedy dalekosáhlé, teď jen nevím, co na to ti démoni, držte palce, případně pěsti, trocha magické spolupráce určitě neuškodí...


linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: ...jen tak mimochodem  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

SuE (09.07.2005, 01:08:23):
tak vám všem držím palce, chvilku jsem tu nebyla, když to začalo vypadat na léto s kytičkama, ale vidím, že jsem ti neměla věřit ty řeči o odpočinku v přírodě, ty si prostě nedáš pokoj ..a pak jen že my hráči jsme závisláci :-)

Ale možná to čeká i vás ... třeba budou i hry s náboženskou tématikou - zajímalo by mě, co si myslíš o tomhle: http://suewebik.net/arch/1120853639-hry-a-nabozenstvi.html


didactylos (09.07.2005, 14:05:31): pro Sue
nechcete se pustit do vytváření? Šamanismus by byl myslím nejzajímavější a pro hru nejvhodnější, je takový akční :o)
Co se týče té závislosti. To je nad slunce jasnější. Studuju protože už nemůžu nestudovat. Teď jsem udělala přijímačky do navazujícího magisterského studia a mám už zaregistrované předměty na následující semestr. Co budu dělat až mě už z fakulty nadobro vykopnou, to opravdu nevím, ale zatím je na to docela dost času.
A jaro s kytičkama se vážně konalo, na zahradě máme teď kamenolom, další práce ale přicházejí v úvahu až zase na podzim, přes léto skalku rekonstruovat nelze...

VeR (15.07.2005, 02:00:48 - Mail):
Ahoj, koukám, že tenhle web mi bude OBROVSKOU pomocí při přípravě na zářijové státnice. 16.9. se potkáme:) Bohužel vedle Vašich znalostí a rozhledu jsem poněkud drobounká myška... Ale i takové občas projdou. Gratuluju k přijetí do magistra, sama se o to budu pokoušet, ale bohužel tento rok mi nějak s plánováním nevyšel... tak snad v lednu (či červnu). Hodně zdaru, kdyby náhodou jste potřebovala pomocnou ruku při zpracovávání otázek, hlásím se:)) přeju inspirativní léto... všem

didactylos (15.07.2005, 10:32:25): pro VeR
Díky, doufám, že se to podaří, právě tak, aby to k něčemu bylo i pro ostatní, jsem to zamýšlela. Jakákoliv pomoc je samozřejmě vítaná, navrhni nějaký způsob (pokud máš blog, stačily by odkazy, jinak mi můžeš posílat články mailem a já je dám na blog s Tvou značkou, nebo ještě jinak, sama navrhni) a případně okruh otázek, které by se Ti pro zpracování nejvíc líbily.

didactylos (18.07.2005, 13:46:24): dobrá předsevzetí dláždí cestu do pekla
Takže všechno je (poněkud) jinak. Dceři se poštěstilo, ale já jako obvykle absolutně nestíhám, takže teď se budu usilovně věnovat své práci v práci. Na studium dojde nejspíš až po odevzdání programů, tedy od srpna...

M.A.D. (31.07.2005, 18:19:54): Gratulujem!
Samozrejme k prijatiu dcery!Zas mas o starost viac, ze? :-)


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.