Noèní úvahy
None

Spěch nehodný filosofa

8. prosince 2005, 21:11

Zapojte svou představivost.

V pondělí jsem měla jet školit chudáky uživatele, jak mají zacházet s mým programátorským veledílem. Do Pardubic v šest ráno Pendolinem. Vstala jsem včas přesto, že jsem se v noci ještě pokoušela něco na poslední chvíli k veledílu přidat (ale nepovedlo se, práce kvapná málo platná, jak praví teta Kateřina). Uchlácholená tím, že se mi povedlo vstát, jsem se pomalu vypravila na zastávku tramvaje. Od nás jezdí každých pět minut a na nádraží přijede zhruba za dvanáct minut. Ejhle, jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že v takovou brzkou dobu je tramvajový interval desetiminutový a tramvaj, kterou bych se na milé Pendolino bez problémů dostala, mi o dvě minuty odjela. Nastal závod s časem. Další tramvaj přijela k nádraží 5.57.

Teď ta Vaše fantasie. Představte si Didactyla, což je matrona šedovlasá, vysoká a nepřiměřeně mohutná, jak kličkuje mezi přijíždějícími tramvajemi, řítí se do nádražní haly, klusem po schodech dolů, pak ještě usilovnějším klusem zase po schodech nahoru na nástupiště, s malou nehodou právě na těch posledních schodech. Zakopla jsem a rozplácla se na své aktovce, ale to jsem už viděla, že nahoře nad schodištěm ještě kýžené Pendolino stojí, posbírala jsem se a z posledních sil vběhla do prvních otevřených dveří, naprosto bez dechu. A jelo se.

Musel to být pohled, který rozesmál všechny bohy, pokud ovšem byli v tuto nehoráznou dobu vzhůru....

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: ...jen tak mimochodem  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

tv (23.12.2005, 17:02:44):
Urcite byli vzhuru. Spechali na Tvou prednasku...

didactylos (25.12.2005, 11:17:49):
Bohové nepotřebují spěchat, mají magické schopnosti. Rodina mi pak vyčítala, že jsem magické schopnosti taky nezapojila, ale my se o nich jen učíme, ale nemáme žádný praktický kurz k jejich získávání...
Ale provázela mě dobrá andělice, kamarádka, která šla na vlak s odjezdem o deset minut pozdějším, ale v tom úprku mě nezištně vedla.

kombajn (05.01.2006, 18:37:23):
:D pekne, hlavní je že Pendolino dorazilo včas. Nevim zda bych mel nervy na to se spolehnout na CD. Ale zase by se na to dalo dobre u uzivatelu vymluvit, vzdyt to znaji nejlip, ze? :)

didactylos (13.01.2006, 20:55:21): Kombajnovi
Moji uživatelé jsou na schválnosti vlaků zcela zvyklí, protože je znají až příliš dobře. Kupodivu stejně ale jezdí pořád vlakem. Že by to bylo tím, že mají režijní jízdenky? :o)


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.