Noèní úvahy
None

Moje nejhorší vlastnost

13. března 2004, 12:45


Soudím, že mou nejhorší vlastností je to, že se do každého dne snažím nacpat náplň zhruba pro tři hektické dny. Za celý svůj život jsem se nenaučila správně odhadnout čas, který je potřebný k vykonání nějaké činnosti, vždycky je můj prvotní odhad neuvěřitelně optimistický. Už se za ta léta sice trochu znám a tak si pro jistotu odhadovaný čas raději hned násobím dvěma, ale stejně to nestačí. Už jsem se s touto svou poruchou docela naučila žít, ale pro mé okolí to občas bývají muka.

A teď navíc pro mne skončila doba hájení. Musím konstatovat, že moji spolupracovníci i členové rodiny se v době mého ošetřování rodičů chovali vzorně a nijak striktně nevyžadovali, aby všechno bylo provedené ve správném čase a obvyklé kvalitě. Také dalších několik týdnů po smrti maminky mne všichni nechali celkem na pokoji. (Když nad tím teď přemýšlím, bylo to těch 49 dní, kdy podle tibetské knihy mrtvých přebývá mrtvý v bardó před dalším zrozením, to je docela zajímavé). Ale teď se na mne sesypaly na všech stranách a ve všech mých aktivitách všechny nedodělky a nedostatky posledních nejméně dvou let.

Do konce března se budu snažit (a taky budu muset, protože termíny jsou neúprosné), dokončit několik rozdělaných prací.

Proto i Vás, moje milé čtenáře, teď prosím o nějakou tu shovívavost. V příštím týdnu, hned, jak budu mít alespoň trochu času, dokončím povídání o Mahábháratě, abych chudáky Pánduovce nenechala bojovat věčně. A pak bych dodávala jen to, co mne někde zaujme, případně svoje dřívější nepublikované školní práce nebo aktuální přípravu. Nebude to tedy pravidelné, vrátím se k pravidelnému rytmu hned, jak to jen trochu půjde.

 

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: poznámky  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

kryska (13.03.2004, 22:06:26):
Těším se na ty Pánduovce. Moc. Máš dar vybrat zajímavé informace a nadlehčit je velice jemným humorem.
A držím Ti palec, ať se Ti daří dát si vše do pořádku!

SuE (14.03.2004, 10:29:49):
tss, to není žádná nejhorší vlastnost.

to já, když si něco naplánuju a nestíhám, tak si vezmu knížku a jdu číst, protže, když se to stejně nestihne včas, tak to nemá cenu ani začínat :-)) (jediná výjimka z tohoto pravidla je krmivo pro rodinu .. útok dravé hladové zvěře bych neustála)

A Mahabharáthu udělej klidně až ten shon přejde, blog by němel být součástí těch stresových povinností ale místo na odpočinek

depony (14.03.2004, 12:41:19 - Mail - WWW):
Naprosto tě chápu a toleruju:)
asi prokletí těch, kdož studují zapovězená studia:)))

kryska (16.03.2004, 12:31:47): 2 Sue
Ty taky? Já se taky vždycky odeberu s knihou do pelechu a bozkajtě ma súdruzi! :o))))

zwíře (23.03.2004, 10:54:19):
Já začal reálně odhadovat čas a málem jsem se stal vyděděncem. Když řeknu, že něco bude trvat šest hodin, většina lidí má představu tak půl hodiny. Půl hodiny trvá hlavní činnost, zbytek sežerou doprovodné blbinky.
Říkám reálný čas, což se většině lidí nelíbí. Raději mají optimistický odhad...


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.