Noèní úvahy
None

Přednáška o islámu

25. února 2007, 15:45


Na konci semestru jsem měla v našem sboru ČCE Brno1   přednášku o islámu. Byla to samozřejmě ode mne hrozná troufalost, jak se dá vůbec něco povědět v tak krátkém čase? K přednášce jsem použila svoje poznámky uveřejňované na blogu v roce 2004, kdy jsem se připravovala na zkoušku z islámu. Poznámky zahrnovaly jen část materiálu, tak také nakonec vyzněla zmiňovaná přednáška (Bylo by potřeba pokračovat další částí historie, kulturou, filozofií, jednotlivými proudy v islámu, bylo by toho prostě ještě moc a moc). Zopakovala jsem si tehdejší látku, navíc jsem začala znovu se studiem dalších, případně novějších knih a materiálů, které jsem tehdy neměla k dispozici. V tomto semestru jsem si zapsala kurz o islámském reformismu v moderním světě. Budu tedy ve studiu islámu pokračovat a něco se znovu objeví na blogu. Teď snad jen odkazy na dva články doc.Mendela, našeho vyučujícího.
Existuje vůbec „islámský svět“?
Islám mezi dialogem a střetem civilizací
P.S. Měli byste zájem o tu přednášku a její okolí? Upozorňuji, že všechny její části na blogu už jsou v rubrice islám, ale mohu ji dodat ještě jednou ve zhuštěné podobě.

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: islám  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.