Noèní úvahy
None

Když jsem hledala Lamaštu - update

15. září 2003, 11:55


narazila jsem na několik adres věnovaných hermetismu a západní esoterice  Nemohu posoudit, jak dalece jsou kvalitní, protože v této oblasti se opravdu nevyznám, ale mohlo by to někoho zajímat. Zdají se být, ty stránky, docela hodně propracované.

Dva meče: http://www.volny.cz/janakf/index.html

http://web.quick.cz/Michal_Hnatek/Web/001.htm

Také jsem našla text, týkající se magie: 

Veselý plamen, tančící voda, chřestící kosti: http://kpz.wz.cz/shoots/magic/

Byla jsem v komentáři Jana Vaňka jr. upozorněna, že  autorkou textu je Františka Vrbenská a původní adresa textu s jejím svolením je

http://www.veselyplamen.asatru.cz

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: zajímavosti odjinud  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

Jan Vaněk jr. (17.09.2003, 12:20:16 - Mail): "Veselý plamen" etc.
...je série článků Františky Vrbenské (která na tom situ není vůbec uvedena - že je v jistých kruzích bezmála kultovní, jsem věděl, ale to bych býval neřekl, že její dílo už zlidovělo), která vycházela v SF časopise Ikarie (jak je ostatně uvedeno na jiném a evidentně primárním site
http://www.veselyplamen.asatru.cz
které jí přiznává autorství a prý má i její svolení - co ten odkaz změnit? Podle něj jsou navíc ty kosti chRAstící, což od stolu nerozsoudím - do zítřka to můžu ověřit). Františka je knihovnice a, nakolik jsem s to posoudit, její texty jsou důkladně vyrešeršované (byť možná spíš ze sekundárích pramenů), ovšem její přístup mi přišel silně eklektický, západ i východ dohromady. (Nicméně ani "hermetismus a esoterika" mi nepřijde jako výstižné označení pro jeho obsah.)


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.