Noèní úvahy
None

Ad svobodní zednáři

1. prosince 2004, 9:29


Svobodní zednáři v České republice obnovili svou činnost 17.11.1990, jsou dvě obedience, mezinárodní uznání od Anglie a Francie

Bližší podrobnosti na jejich stránkách:

francouzská větev, liberálnější ladění, od roku 1993 Veliký Orient český,
http://www.zednari.cz/
anglická větev, konzervativnější ladění, Velká lóže České republiky
http://www.vlcr.cz/

O svobodných zednářích na slovenské stránce
http://www.humanizmus.sk/

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: ***nezarazeno***  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

iko (02.12.2004, 23:06:38): :-)
Podla Parkinsonovych zakonov, ak do nejakeho -- dovtedy vyberoveho ci dokonca vylucneho -- uskupenia sa rozsiri a zjednodusi pristup ludi, tak to zaamena len tolko, ze vyznam tohto uskupenia poklesol, ci vymizol; a z neho sa vycleni zase len nejake uzsie uskupenie, ktore fakticky funguje zase ako vylucne (az kym nedopadne ako jeho predchodca), pricom to sirsie uskupenie je viac-menej divadlo.

Z toho by som tipoval, ze slobodomurari su dnes uz asi mrtva vec...


iko (02.12.2004, 23:07:45): P.S.
... nieco ako folklorny subor...

didactylos (05.12.2004, 10:20:33): to si nemyslím
V MFDnes vyšel zrovna 26.11.2004 rozhovor s doc.Štampachem, který odtajnil svoji zednářskou příslušnost (sám člen může, jen nesmí prozradit ostatní) s názvem "Přijít na schůzi a žádat o přijetí? Nelze". Bylo to zajímavé čtení. Na svých stránkách www.stampach.cz má taky odkaz na zednáře, který v poslední době změnil, teď je tam zřejmě přímo jeho domovský přístav www.lmost.cz. Podle jejich statistiky se zdá, že jde o společenství velice výlučné...
No, já členem být nemůžu, sice v minulém století vznikly i ženské a smíšené lóže, ale to mi připadne ještě podivnější než ta biskupka, o kterou jsme se dohadovali s M.A.D. :o)


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.